Leden!
Meld je aan als lid van Vereniging ZZP Valley

Nieuws

  58 active nieuwsitems gevonden, waarvan er 6 alleen voor leden toegankelijk zijn.

Geplaatst op: 2 December 2016 om 13:35 uur door: Sebastiaan Blom

Doorgaande samenwerking voor ondernemers in nood

 

De gemeente Barneveld en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) zijn ruim twee jaar geleden gestart met de samenwerking ‘155-Help-een-bedrijf’ om ondernemers te ondersteunen die forse tegenwind ervaren. Tot op heden hebben 19 ondernemers uit de gemeente Barneveld zich bij het IMK gemeld. Omgerekend betekent dit dat er naast het feit dat veel van deze ondernemingen een goede doorstart konden maken, ook nog eens 22 FTE’s aan het werk konden blijven. Een aantal ondernemers heeft gebruik gemaakt van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) voor financiële ondersteuning. Maar ook vragen op het gebied van marketing, acquisitie en andersoortige financiële vragen konden worden gesteld. De ondernemers die zich hebben gemeld bij 155-Help-een-bedrijf waren grotendeels afkomstig uit de branches: groot- en detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening.

Wethouder Gerard van den Hengel: "Voor ons was een belangrijke doelstelling voor het aansluiten bij 155 dat het voorkomen van een faillissement altijd beter is dan ‘genezen’. Daarnaast vinden wij het als gemeente belangrijk om onze lokale ondernemers te steunen waar mogelijk, ook in moeilijke tijden. Met het continueren van de samenwerking op het gebied van 155, kunnen we hier zorg voor blijven dragen."

 

155 kosteloos voor ondernemers

Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit de Barneveld kosteloos terecht bij het IMK voor advies. Veel ondernemers die het moeilijk hebben, zoeken te laat hulp uit schaamte of onwetendheid. En dat is niet nodig. Iedereen kan het wel eens een periode zwaarder hebben. Met deze eerste hulplijn is het voor ondernemers laagdrempelig om zich te melden via een speciaal telefoonnummer of een website. De ondernemer kan direct daarna aan de slag met een adviseur van het IMK om naar oplossingen te zoeken.

Lianne Harrewijn, Regiomanager IMK: Het wederom continueren van de samenwerking op het gebied van 155 geeft aan dat de gemeente Barneveld de lokale economie een warm hart toedraagt. En graag haar steentje wil bijdragen om ondernemers te ondersteunen waar mogelijk, met behulp van de expertise van het IMK op het gebied van ondernemerschap. Wij hopen dan ook dat ondernemers die het moeilijk hebben, zich durven te melden bij 155."

Ondernemers uit de Barneveld, waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren direct contact opnemen met het telefoonnummer: 088 999 0 155, of 24 uur per dag via internet: www.155.nl.