Leden!
Meld je aan als lid van Vereniging ZZP Valley

Nieuws

  58 active nieuwsitems gevonden, waarvan er 6 alleen voor leden toegankelijk zijn.

Geplaatst op: 29 November 2016 om 08:20 uur door: Tim Dons

Petitie; Stop Belemmering Ondernemers

 

Op 1 november is de actie Stop Belemmering Ondernemers gestart. Inmiddels werken Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en MKB Belangen samen om de overheid er toe te bewegen ondernemers niet langer te belemmeren. Wij vragen ook uw organisatie deze actie te ondersteunen.

 

Dit Kabinet zegt ondernemers niet te willen belemmeren, maar de wijze waarop de DBA nu wordt uitgevoerd, belemmert veel zelfstandigen in hun ondernemerschap. Uit achterbanonderzoek van ZZP Nederland blijkt, dat minstens 40.000 zelfstandigen nu al te weinig of geen opdrachten meer hebben, doordat opdrachtgevers geen zekerheid wordt geboden door de Belastingdienst. De wet DBA is onlangs uitgesteld tot 1 januari 2018, maar het is maar de vraag of dit uitstel de rust brengt die vooral de opdrachtgevers zoeken. Veel zelfstandigen zien hun ondernemerschap teloorgaan en zien zich genoodzaakt om verder te gaan in een payroll- of uitzendconstructie. Dat gaat de verkeerde kant op, er moet nu worden ingegrepen.

 

Petitie Stop Belemmering Ondernemers

In de petitie eisen wij ondernemingsvrijheid voor zelfstandigen. Dat doen wij door het aanbieden van een petitie met de volgende speerpunten;

  • Vrijwaring bij Modelcontracten voor opdrachtgevers en opdrachtgevers (5 jaar)
  • Nieuwe wettelijke definitie van Ondernemerschap in de komende kabinetsperiode

De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer, voorafgaande aan het komende debat over de DBA, naar aanleiding van de brief, die door de staatssecretaris is toegezegd.

 

Steun de actie, onderteken de petitie Stop Belemmering Ondernemers

Dit is het moment om te laten zien, dat zelfstandigen een front kunnen vormen als het gaat om het behoud van ondernemerschap. Daarom roepen wij alle zelfstandigen, opdrachtgevers en hun organisaties op om de actie te ondersteunen. Samen staan we sterk.

Teken via: https://www.petitiewetdba.nl/