Leden!
Meld je aan als lid van Vereniging ZZP Valley

Nieuws

  58 active nieuwsitems gevonden, waarvan er 6 alleen voor leden toegankelijk zijn.

Geplaatst op: 26 January 2016 om 09:36 uur door: Sebastiaan Blom

Eerste netwerkbijeenkomst 2016

 

ZZP Valley heeft sinds 10 december 2015 een nieuw bestuur. Zijn eerste wapenfeit was het organiseren van een eerste netwerkbijeenkomst in het Ontmoetingshuis te Veenendaal. Zo'n 50 belangstellenden kwamen erop af en luisterden aandachtig naar de opening door de voorzitter en een drietal gastsprekers. De gasten spraken nog lang door tijdens de aansluitende toast en netwerkborrel.

Met een pakkende speech en film opende Maarten van Veen, voorzitter van ZZP Valley, de startbijeenkomst van de vereniging. Hij legde uit wat de plannen zijn van de vereniging en bestuur voor het komende verenigingsjaar. "We hebben de draad van ZZP Valley weer opgepakt om een frisse wind door de vereniging te laten waaien en deze weer actief te maken".
Voorzitter ZZP Valley


Actieve inzet van leden
Van Veen heeft daar duidelijke ideeën bij: "Actief betekent dat ook leden zich actief gaan bezighouden met actuele en relevante zaken voor zzp'ers binnen de vereniging. We verwachten als bestuur een bijdrage in de organisatie van workshops, seminars en een masterclass. Wij gaan als bestuur in principe vooral locaties faciliteren en ons met de promotie bezighouden".
Van Veen bedankte de twee voormalige bestuursleden Wilhelm van de Glind (voorzitter) en Hilly Stoelwinder (secretaris) voor hun inzet als grondleggers van deze vereniging en als interim-bestuur in 2015, waardoor het nu gelukt is een nieuw bestuur te formeren. Ook de gemeente Veenendaal werd bedankt voor het organiseren van een extra gehouden bijeenkomst op 27 oktober 2015 in het gemeentehuis.

Instituut voor het Midden - en Kleinbedrijf (IMK) - begeleiding van ondernemers bij financiële tegenwind
IMK

Niet elke startende ondernemer in de Valleiregio maakt van zijn bedrijf een succes, aldus Han Dieperink van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Hij hield een betoog over falende startende en gevestigde ondernemers in de Valleiregio. Tot deze groep behoren ook zzp'ers.

Dieperink stelde dat het belangrijk is de eerste signalen van vroegtijdig uitvallen, stoppen of een dreigend faillissement snel en vakkundig aan te pakken. "Dat scheelt miljoenen aan kosten per jaar voor overheid en bedrijfsleven. De helft van de stoppers, die door domme dingen er vroegtijdig mee op moet houden, kan dan verder als ondernemer. Noodlijdende ondernemers moeten eerder worden opgespoord en begeleid worden naar een financieel positief ondernemerschap", betoogde hij.

Opening ZZP werkcafé per 3 februari 2016
Jan Klein, wethouder van Economische Zaken van de Gemeente Rhenen vertelde in het kort over de opening van het ZZP werkcafé in zijn gemeente op 3 februari 2016. Ook ging hij in op de rol van een ZZP werkcafé. Klein is zelf oud-ondernemer en weet als geen ander wat ondernemen inhoudt en wat ondernemers onderling verbindt. Hij nodigde alle leden van ZZP Valley dan ook uit voor de opening van het ZZP werkcafé op 3 februari 2016 (zie agenda).

Gentes , bemiddelt ICT specialisten
Tenslotte gaf Daan de Keijzer van Gentes een presentatie over dit bedrijf dat vanaf 2010 actief is in werving en selectie van ICT professionals . Het bemiddelt ICT'ers naar interim-opdrachten of vast werk in de eigen regio en daarbuiten. La gente betekent 'mensen' in het Spaans. Gentes stelt de mens en persoonlijk maatwerk centraal in zijn manier van werken.

Toast en netwerkborrel
Nadat de voorzitter de gastsprekers had bedankt was het tijd voor een openingstoast op de vereniging en het nieuwe bestuur en niet te vergeten op onze leden! Tot laat in de avond werd er goed gebruik gemaakt van de netwerkborrel, door de gasten en de tevreden bestuursleden. Een goede start is gemaakt!
Toost leden