Leden!
Meld je aan als lid van Vereniging ZZP Valley

Nieuws

  55 active nieuwsitems gevonden, waarvan er 6 alleen voor leden toegankelijk zijn.

Geplaatst op: 19 June 2016 om 11:12 uur door: Maarten van Veen

Lustrumcongres Stichting ZZP Nederland in het Beatrixtheater (gebouw) te Utrecht

 

Beste leden,


Wij hebben als bestuur het congres van Stg. ZZP Nederland d.d. 17 juni 2016 (vandaag) bijgewoond.  Het vijfjarig lustrumcongres, gehouden in het Beatrixgebouw te Utrecht, had een mooie beursvloer en entree.
Bij ontvangst om 09.30 uur, hebben wij een kort rondje langs de vele stands van vertegenwoordigers gelopen, om daarna met de gastheren te spreken. Na de koffie begaven wij ons naar de grote theaterzaal.
 
Na een intro van de Stg. ZZP Nederland en ontvangst door Maarten Post (directeur) op het podium in theater, kwam er een via buzzmarker een stemming tot stand over uiteenlopende ZZP onderwerpen. Wat vinden ZZP-ers nu belangrijk en wat niet op dit moment?  Ook de invoering DBA en afschaffing VAR kwam als onderwerp langs. Na een sessie van een half uur, kwamen er 4 kopstukken uit politiek Nederland op ,publiek debat, het podium om uiteenlopende onderwerpen te discussieren en te behandelen. Dit duurde 1,5 uur en werd om 12.00 uur afgesloten. Ook werd een rapport door Directeur-Generaal EZ overhandigd,over een onderzoek naar ZZP-ers in Nederland en wat hen beweegt inclusief statistiek. Er kwam geen eensluidend antwoord op deze vraag en het debat strandde in tegenstellingen en politieke verkiezingsstrijd.
 
Na deelnemers aan een lunch voor speciaal genodigden hebben Tim Dons en Maarten van Veen nog een workshop over Crowdfunding van de Amersfoortse gevolgd. Om 14.30 uur zijn wij
als afgevaardigden van het bestuur van de vereniging huiswaarts gekeerd om nog even te werken als ZZP-er. In deze pauze hebben wij uitgebreid met Frank Alfrink en Adrie den Hertog van Vereniging ZZP Alphen aan de Rijn gepraat en vertegenwoordigers van de politiek en Belastingdienst.
 
Al met al een enerverende en interessante bijeenkomst waarbij helaas het debat strandde in politieke uitspraken, beloften en verkiezingsretoriek waar een gemiddelde Z(Z)P-er niet veel aan heeft gehad.
De opkomst was groot maar door een probleem bij de NS en ProRail waren en grote storingen naar Utrecht. Hierdoor was de opkomst lager dan het aantal inschrijvingen van 800 deelnemers. Dat was een klein smetje op een geslaagd lustrumcongres, waarbij de Stichting ZZP Nederland aangaf naar een platform van 100.000 leden te willen groeien.
 
Bedankt voor de uitnodiging en organisatie Stg. ZZP Nederland!
 
Mvg,
 
Maarten van Veen,
voorzitter Vereniging ZZP Valley