Leden!
Meld je aan als lid van Vereniging ZZP Valley

Nieuws

  55 active nieuwsitems gevonden, waarvan er 6 alleen voor leden toegankelijk zijn.

Geplaatst op: 15 March 2016 om 20:00 uur door: Maarten van Veen

Masterclass Administratie & Fiscaliteiten in Barneveld

 

Maandagavond 7 maart vulde de foyer van het Schaffelaartheater in Barneveld zich met deelnemers voor de masterclass over Administratie & Fiscaliteiten. Er hadden zich ongeveer 80 ZZP’ers aangemeld, maar er waren er ruim 50 meer! Stoelen tekort dus!

 

Gastpresentator was Ronald de Wilde die na een korte inleiding het woord gaf aan wethouder Gerard van Hengelen. Gerard heette iedereen van harte welkom bij deze eerste masterclass – in een serie van zes die in 2016 zullen worden georganiseerd door het Ondernemersloket van Barneveld en ZZP Valley. Hij prees Barneveld aan als één van de bedrijvigste gemeenten in Nederland: na Amsterdam, staat Barneveld op de tweede plaats (in relatieve aantallen)

 

De masterclass werd gegeven door twee accountants van het kantoor Cooster coaching accountants met vestigingen in Barneveld en Bilthoven.

De accountants gingen in op het opzetten en houden van een degelijke administratie. Wat van belang is, waar het om gaat en hoe je dat als ZZP’er het beste aanpakt.

Het voeren van een goede administratie is van belang voor de fiscus, want uit de administratie wordt duidelijk hoeveel belasting een ondernemer moet betalen. En hoeveel belasting een ondernemer moet betalen, wordt bepaald aan de hand van de winst die hij/zij maakt in een bepaald kalenderjaar.

Die winst kan ‘gedrukt’ worden en daarmee dus de hoeveelheid te betalen belasting, door het toepassen van bepaalde ‘fiscaliteiten’ : kosten die een ondernemer kan aftrekken van de winst. Zoals kosten in het kader van de werkruimte, de auto en de apparatuur.

Dit onderwerp nam alle tijd in beslag en er was helaas geen ruimte meer voor de actualiteit: “de afschaffing van de VAR”. Op 25 april wordt een speciale masterclass gewijd aan dit specifieke onderwerp.

 

Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

De avond werd afgesloten met de gelegenheid tot netwerken onder het genot van een drankje en een hapje.